Myobrace Terapija

Myobrace System bez bravica ispravlja zube i vilice na prirodan način. Terapija je zasnovana na specijalnoj tehnici miofunkcionalnih aparata. Ovi aparati imaju za cilj da isprave loše oralne navike, (poznate kao miofunkcionalne navike). Myobrace aparat svojim laganim, ali konstantnim silama utiče na pomeranje i raspored zuba.

Stomatolozi-ortodonti širom planete praktikuju Myobrace terapiju već više od 50 godina. U odnosu na mobilne proteze koje se moraju nositi oko 16 sati, Myobrace aparat se uglavnom nosi noću tokom spavanja, dok se preko dana nosi 1 do 2 sata.

U toku dana se ovaj aparat kombinuje sa raznim vežbama za poboljšanje disanja, položaja jezika i funkcije mišića vilice. Sve ovo za rezultat ima ispravljanje zuba i aktivniju ulogu viličnih i mišića lica.

Myobrace system deluje dvojako:
Ispravlja loše oralne navike koje su dovele do oralnih problema
Utiče da se zubi vraćaju u pravilan niz i prirodan položaj.

Za razliku od fiksnih proteza koje se nose konstantno i po nekoliko godina, Myobrace terapija se, kao što smo napomenuli, koristi nekih sat-dva preko dana.

Myobrace terapija se razlikuje od ostalih ortodontskih aparata jer nema za cilj samo ispravljanje zuba, već i otklanjanje uzrok koji je doveo do problema. Myobrace ima najbolje efekte kod pacijenata uzrasta od 6 do 10 godina. Kod starijih je takođe efikasna ali je potrebno više vremena jer stariji teže menjaju (loše) navike.

Myobrace terapija daje sledeće rezultate:

Pravilno disanje na nos, umesto na usta
Pravilna pozicija jezika
Pravilan razvoj lica
Ispravljanje i korekcija zuba bez proteza, ritejnera ili vađenja

Želite Myobrace sistem za Vaše dete?

Sve što treba da uradite je da nas kontaktirate i zakažete pregled

Zakažite termin