❤️ U toku je promo akcija 2 za 1 tokom meseca zaljubljenih. Saznajte više ❤️

02

Dan

03

Sat

06

Minut

Izbeljivanje zuba

izbeljivanje zuba pre i posle tretmana

Izbeljivanje zuba – Cene, vrste i najčešća pitanja

Izbeljivanje zuba je idealan način da povećate vaše samopouzdanje i transformišete sebe i svoj osmeh.

Sa modernim rešenjima i pristupima u estetskoj stomatologiji, beljenje zuba je sigurno jedan od najefektivnijih načina da dođete do željenog osmeha.

MND Dental Beograd je specijalizovana ordinacija za pružanje usluga i ponosni smo na dosadašnje rezultate u pružanju usluga iz delatnosti estetske stomatologije.

Ukoliko se odlučite na izbeljivanje zuba, onda to možete učiniti na dva načina:

  • Ordinacijsko beljenje zuba – Profesionalno izbeljivanje zuba laserom
  • Izbeljivanje zuba kod kuće – Gel za izbeljivanje zuba, upustvo i prateća oprema

Obe procedure su bazirane na upotrebi gela različite koncentracije koji je na bazi karbamid peroksida. Koncentracija gela koji se nanosi na zube je direktno vezana za efekat i intezitet beljenja zuba.

Kod ovog tretmana je najvažnije iskustvo i profesionalnost stomatologa koji će količinu i koncentraciju gela, kao i broj tretmana, odrediti prema vašim željama i potrebama kako bi rezultati bili optimalni.

Imajte na umu da ukupna cena izbeljivanja zuba zavisi od odabira načina na koji želite da izbelite zube.

Izbeljivanje zuba laserom

Ukoliko izaberete ovu vrstu tretmana, pre svega, potrebno je odraditi obavezan pregled kako bi se utvrdilo da li su vaši zubi pogodni za lasersko izbeljivanje i kako biste se upoznali sa svim efektima, mogućim rizicima i neželjenim pojavama.

Obavezno je čišćenje naslaga kamenca i poliranje zuba kako bi tretman bio kompletan i uspešan.

Lasersko beljenje zuba se radi isključivo u ordinacijskim uslovima i za tu svrhu se koriste posebni gelovi za izbeljivanje koji se iniciraju svetlom. Tretmani traju od 1 do 2 sata i rezultati su vrlo brzo vidljivi.

Savetujemo da se nakon tretmana proces beljenja zuba nastavi kod kuće, sa našim upustvima i opremom, kako biste dobili što dugotrajniji efekat.

Proces laserskog izbeljivanja zuba

Na zube se nanosi specijalni gel za beljenje, a onda se zubi sa sve gelom izlažu laserskoj svetlosti u trajanju od petnaestak minuta. Posle toga, zubi se ispiraju i proces se ponavlja još dva puta.

Ovako utičemo na sastav i osetljivost zuba tako da preporučujemo da se nakon tretmana izbeljivanja zuba koriste sredstva za dodatnu fluorizaciju i da se izbegavaju hladna i obojena pića i hrana.

Određeni period nakon tretmana uobičajeno je da belina zuba slabi za par nijansi, pa je naša preporuka da se nakon tretmana nastavi sa izbeljivanjem zuba kod kuće, kako bi efekat beline vaših zuba trajao što duže.

Lasersko izbeljivanje zuba – Cena

U suštini naš pristup se zasniva na savršenosti u svakom smislu. Zbog toga ne preporučujemo pacijentima izbeljivanje određenog broja zuba, već radimo beljenje zuba obe vilice.

Samim tim, cena laserskog beljenja zuba za obe vilice iznosi 30.000 dinara.

Izbeljivanje zuba kod kuće

Kao što je već spomenuto, beljenje zuba se može raditi i kod kuće. Pored profesionalnih načina i savremene opreme za izbeljivanje zuba, postoje i prirodni metodi za ovaj tretman.

Efikasnost tih metoda je upitna, pa mi ipak preporučujemo da se prvo obratite profesionalnom stomatologu pre nego što se odlučite na bilo koji korak.

I za beljenje zuba kod kuće potrebno je odraditi pregled i posavetovati se sa iskusnim stručnjakom koji će vam odrediti količinu i koncentraciju gela koji ćete koristiti.

Svaki tretman se mora odraditi na stručan i specifičan način u zavisnosti od toga u kakvom su stanju vaši zubi.

Da biste dobili neophodnu opremu za izbeljivanje zuba kod kuće, potrebno je napraviti otisak vilice i napraviti model na osnovu kojeg se prave folije. 

Uz te folije se dodaje gel koji može biti različite koncentracije, a jedan od naših profesionalnih stomatologa određuje koncentraciju idealnu za vas.

Zbog postojanja različitih sistema i koncentracija gela, neke folije se kombinuju tokom noći, a druge vrste u toku dana i to u trajanju od 1 do 2 sata.

oprema i gel za izbeljivanje zuba

Beljenje zuba kod kuće – Cena

Isto kao i kada je u pitanju lasersko izbeljivanje zuba, naša preporuka je uvek beljenje zuba obe vilice kako bi se dobio savršen izgled zuba.

Ukoliko se odlučite za kućno izbeljivanje zuba, cena kompletnog paketa iznosi 20.000 dinara za obe vilice.

Za koga je izbeljivanje zuba?

Izbeljivanje zuba je za sve one koji žele da izbele svoje zube bilo da je u pitanju pigmentacija zuba, promena boja zuba kojem je izvađen živac ili jednostavno nezadovoljstvo trenutnom belinom zuba.

Na neophodnom pregledu, stomatolog će utvrditi da li ste pogodni za tretman, a bićete upoznati sa tim da izbeljivanje zuba nema efekta na plombe, krunice ili vinire koji imaju svoju nijansu i strukturu.

Samim tim, ukoliko želite kompletan efekat i istu nijansu na svim zubima, potrebno je raditi kompletno izbeljivanje sa akcentom na već pomenute plombe, krunice ili vinire.

Osim toga, ukoliko imate osetljive desni, zube ili dijagnostikovanu paradontozu, onda se izbeljivanje zuba nikako ne preporučuje.

Za koliko nijansi se mogu izbeliti zubi?

Ovo je nešto što zavisi od pacijenta do pacijenta. Efekat izbeljivanja zavisi od kvaliteta zuba, očekivanog rezultata kao i preporuke stomatologa.

Ponekad su rezultati vrlo očigledni (belji zubi za čak 10-ak nijansi), dok je u nekim slučajevima tretmanom postignuto svega nekoliko nijansi.

Uspešnost tretmana zavisi i od prirodne pigmentacije zuba i generalnog stanja i boje u kojoj se zubi nalaze.

Izbeljivanje zuba – Iskustva

Pošto je sam proces intenzivan i utiče na osetljivost zuba, uobičajeno je da se javi osećaj osetljivosti u zubima u obliku povremenog oštrog bola. Ipak, par dana nakon tretmana bol bi trebalo da potpuno nestane.

Moguće je i da pacijent ne oseti gotovo ništa posle urađenog tretmana i da nema nikakvih nuspojava.

Uz obavezne konsultacije sa stomatologom dobićete i potrebna uputstva i lekove za ublažavanje osetljivosti i bolova. To su obično gelovi ili pene.

U svakom slučaju, opšta je preporuka da se izbegava konzumiranje hladne i vruće hrane u narednih 48 sati.

Treba napomenuti da veće koncentracije gela za izbeljivanje zuba mogu biti i uzročnici pojedinih neželjenih efekata, poput pojačane osetljivosti zuba, oštećenja desni, kao i usana.

Profesionalno izbeljivanje zuba na 1 klik od Vas

Zakažite Vaš termin već sada i dođite do savršeno belih zuba

Zakažite termin