👨‍🎓 U toku je popust od 15% na sve vrste Fiksnih proteza za sve studente 👨‍🎓

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba – put do perfektnog osmeha

Izbeljivanje zuba je idealan način da povećate vaše samopouzdanje i transofrmišete sebe i svoj osmeh.

Sa modernim rešenjima i pristupima u estetskoj stomatologiji, beljenje zuba je sigurno jedan od najefektivnijih načina da dođete do željenog osmeha.

MND Dental Beograd je specijalizovana ordinacija za pružanje usluga „Smile Makeover“-a i ponosni smo na dosadašnje rezultate u pružanju usluga iz delatnosti estetske stomatologije.

U koliko se odlučite na izbeljivanje zuba, onda to možete učiniti na dva načina:

  • U ordinaciji – Izbeljivanje zuba pomoću lasera
  • Kod kuće – Profesionalno izbeljivanje zuba dobijenom opremom

Obe procedure su bazirane na upotrebi gela različite koncentracije koji je na bazi peroksida. Koncentracija gela koji se nanosi na zube je direktno vezana za efekat i intezitet beljenja zuba.

Treba napomenuti da veće koncentracije gela za izbeljivanje zuba mogu biti i uzročnici pojedinih neželjenih efekata, poput pojačane osetljivosti zuba, oštećenja desni, kao i usana.

Kod ovog procesa je najvažnije iskustvo i profesionalnost stomatologa koji će količinu i koncentraciju gela, kao i broj tretmana, odrediti prema vašim željama i potrebama kako bi rezlultati bili optimalni.

Izbeljivanje zuba laserom se radi isključivo u ordinacijskim uslovima i za tu svrhu se koriste posebni gelovi koji se iniciraju svetlom. Tretmani traju od 1-2 sata i rezultati su vrlo brzo vidljivi.

Savetujemo da se nakon tretmana proces beljenja zuba nastavi kod kuće kako biste dobili što dugotrajniji efekat.

Izbeljivanje zuba laserom

Ukoliko izaberete ovu vrstu tretmana, pre svega, potrebno je odraditi obavezan pregled kako bi se utvrdilo da li su vaši zubi pogodni za izbeljivanje i kako bi ste se upoznali sa svim efektima, mogućim rizicima i neželjenim pojavama.

Obavezno je čišćenje naslaga kamenca i poliranje zuba kako bi tretman bio kompletan.

Kako izgleda tretman ordinacijskog beljenja zuba?

Na zube se nanosi gel i oni se izlažu laserskoj svetlosti u trajanju od petnaestak minuta. Posle toga, zubi se ispiraju i proces se ponavlja još dva puta.

Ovako utičemo na sastav i osetljivost zuba tako da preporučujemo da se nakon tretmana izbeljivanja zuba koriste sredstva za dodatnu fluorizaciju i da se izbegavaju hladna i obojena pića i hrana.

Nakon tretmana uobičajeno je da belina zuba regresira za par nijansi, pa je kombinovanje sa profesionalnim kućnim beljenjem za što duži efekat naša topla preporuka.

Da biste dobili neophodnu opremu za izbeljivanje zuba kod kuće, potrebno je napraviti otisak tvoje vilice i napraviti model na osnovu kojeg se prave neophodne folije. U te folije se dodaje gel koji može biti različite koncentracije a jedan od naših profesionalnih stomatologa određuje koncentraciju idealnu za tebe.

Zbog postojanja različitih sistema i koncentracija gela, neke folije se kombinuju tokom noći a druge vrste u toku dana i to u trajanju od 1 do 2 sata.

Izbeljivanje zuba kod kuće

Kao što je već spomenuto, beljenje zuba se može raditi i kod kuće. Pored profesionalnih načina i savremene opreme za izbeljivanje zuba, postoje i prirodni metodi za ovaj tretman.

Efikasnost tih metoda je upitna, pa mi ipak preporučujemo da se prvo obratite profesionalnom stomatologu pre nego što se odlučite na bilo koji korak.

I kod profesionalne opreme za beljenje zuba kod kuće potrebno je odraditi pregled i posavetovati se sa iskusnim stručnjakom koji će vam odrediti količinu i koncentraciju gela koji ćete koristiti.

Svaki tretman se mora odraditi na stručan i specifičan način u zavisnosti od toga u kakvom su stanju vaših zuba.

Da li ste pogodni za izbeljivanje zuba?

Na neophodnom pregledu, stomatolog će utvrditi da li ste pogodni za ovaj tretman. Neophodno je da budete upoznati sa tim da izbeljivanje zuba ne utiče na postojeće plombe, krunice ili venire, te da ukoliko želite kompletan efekat i slaganje svih nijansi, potrebno je sve menjati.

 

Koliko izbeljivanje zuba može uticati na nijansu?

Ovo je nešto što zavisi od ljudi, na individualnom nivou. Efekat izbeljivanja zavisi od kvaliteta zuba, očekivanog rezultata kao i preporuke stomatologa.

Ponekad su rezultati vrlo očigledni (belji zubi za čak 10-ak nijansi) dok je u nekim slučajevima tretmanom postignuto svega nekoliko nijansi.

Uspešnost tretmana zavisi i od prirodne pigmentacije zuba i generalnog stanja i boje u kojoj se zubi nalaze.

Da li je izbeljivanje zuba bolno i koje su neželjene nuspojave?

Pošto je sam proces intenzivan i utiče na osetljivost zuba, uobičajeno je da se javi osećaj osetljivosti u zubima u obliku povremenog oštrog bola. Ipak, par dana nakon tretmana trebalo da potpuno nestane.

Moguće je i da pacijent ne oseti gotovo ništa posle urađenog tretmana i da posledice izostanu u potpunosti.

Uz obavezne konsultacije sa stomatologom dobićete i potrebna uputstva i lekove za ublažavanje osetljivosti. To su obično gelovi ili pene.

U svakom slučaju, opšta je preporuka da se izbegava konzumiranje hladne i vruće hrane u narednih 48 sati.

Profesionalno izbeljivanje zuba na 1 klik od Vas

Zakažite Vaš termin već sada i dođite do savršeno belih zuba

Zakažite termin