Dečija stomatologija

​Dečija stomatologija je posvećena oralnom zdravlju dece od detinjstva do tinejdžerskih godina. Stomatolozi koji se bave ovom granom stomatologije imaju iskustvo i kvalifikacije da brinu o zubima, desnima i ustima deteta tokom različitih faza detinjstva.

Deca počinju da dobijaju mlečne zube tokom prvih 6 meseci života. Do dobi od 6 ili 7 godina počinju da gube svoj prvi set mlečnih zuba, koji se na kraju zamenjuju stalnim zubima.

Bez odgovarajuće stomatološke nege, deca se suočavaju sa mogućim oralnim propadanjem i bolešću koja može da izazove bol i komplikacije tokom celog života. Karijes zuba u ranom detinjstvu je 5 puta češći kod dece nego astma i 7 puta češći od polenske groznice. Otprilike 1 od 5 (20%) dece uzrasta od 5 do 11 godina ima najmanje jedan nelečeni pokvareni zub.

Potrebno je obratiti posebnu pažnju u prevenciji različitih oboljenja zuba i usta dece. Kvalitetna, ispravna i redovna higijena, ali i poseta stomatologu su od presudne važnosti za kasnije oralno zdravlje i izbegavanje komplikovanih intervencija.

Tokom redovnih kontrola dobija se prilika da se uzročnici problema uoče i eliminišu u početnoj fazi. Na taj način se izbegavaju skupe i zahtevne terapije koje slede. Samim tim se produžava vek  prirodnim zubima i omogućava zdraviji život vašeg deteta.

MND Dental se može pohvaliti stručnjacima sa velikim iskustvom u oblasti dečije stomatologije. U našoj ordinacji možete naći kompletnu stomatološku uslugu za negu i zdravlje usta i zuba vašeg deteta.

Naša ordinacija pruža sveobuhvatnu oralnu zdravstvenu negu koja uključuje:

  • Preglede oralnog zdravlja beba, koji uključuju procenu rizika od karijesa kod majke i deteta
  • Preventivna stomatološka nega uključujući čišćenje i tretmane fluorom, kao i preporuke za ishranu
  • Savetovanje o navikama (na primer, upotreba cucle i sisanje palca)
  • Rana procena i lečenje za ispravljanje zuba i ispravljanje nepravilnog zagrižaja (ortodoncija)
  • Popravka zubnih šupljina ili defekata
  • Lečenje bolesti i stanja desni uključujući čireve, podejezične resice, mukokele i dečiju parodontalnu bolest
  • Nega zubnih povreda (na primer, slomljeni, pomereni ili izbijeni zubi)

 

Ako želite najbolje oralno zdravlje Vašeg deteta

Kontaktirajte nas i zakažite pregled

Zakažite termin za Vaše dete