Mobilna Proteza

Savremena ortodoncija pruža čitav niz mogućnosti za pacijente koji su odlučili da isprave iskrivljene zube i loš zagrižaj. Jedan od njih je mobilni ortodontski aparat, poznatiji kao mobilna proteza.

Iako se odluka o njegovom izboru i upotrebi najčešće donosi iz estetskih razloga, ne treba zaboraviti da pravilan zagrižaj utiče i na zdravlje cele usne duplje, uključujući karijes i prekomernu abraziju zuba, što može pogoršati malokluziju.

Jedna od glavnih prednosti mobilne proteze jeste pogodnost i diskrecija u korišćenju tj. nošenju. Pacijent odlučuje kada će je staviti i skidati, imajući u vidu konkretan broj sati koji je ortodont odredio za nošenje i koji se mora ispuniti. Toliko je jednostavna za upotrebu tako da nema rizika da se koristi pogrešno. Štaviše, mobilne proteze je veoma lako održavati.

Mobilni ortodontski aparat je uvek je dizajniran individualno za svakog pacijenta. Napravljen je od akrila i stezaljki koje ga drže na zubima. Ovakve proteze se koriste za dobro izražene okluzalne defekte, a njihova upotreba je poželjna kada je namena ispravljanje zuba, proširenje zubnog luka ili u slučaju nepravilnog položaja vilice.

Mobilne proteze se izrađuju pojedinačno za gornju i donju vilicu. Međutim, u zavisnosti od potreba pacijenata, nose se samo jedna (gornja ili donja) ili obe odjednom.

Nikada nije kasno za nošenje proteze, i zato dođite na konsultacije u našu ordinaciju, gde će naš lekar ortodont u potpunosti proceniti mogućnost korišćenja mobilnog ortodontskog aparata i isplanirati i predložiti sveobuhvatan ortodontski tretman.

Ukoliko Vam je potrebna Mobilna proteza

Ne oklevajte da nas kontaktirate i zakažete termin.

Zakažite Vaš termin