❤️ U toku je promo akcija 2 za 1 tokom meseca zaljubljenih. Saznajte više ❤️

01

Dan

17

Sati

54

Minuta

3 KLJUČNA saveta za roditelje dece sa krivim zubima

02. 10. 2023.
2 minut(a)

Kao roditelji, naša odgovornost je da obezbedimo svaku priliku za svetlu i zdravu budućnost naše dece. Kada je u pitanju zdravlje zuba deteta, ispravljanje krivih zuba je od suštinskog značaja. 

Neki roditelji se vode time da nema potrebe brinuti o mlečnim zubima dece, jer će oni otpasti i na njihovo mesto će doći stalni. Međutim, to je samo jedna od 3 VELIKE greške koju prave:

1. Rana intervencija je ključna: Ne čekajte da mlečni zubi otpadnu, jer ukoliko su oni bili krivi, verovatno će i stalni zubi biti krivi. Rana intervencija, poput Myobrace terapije, može napraviti ogromnu razliku i usmeriti zube u pravilan položaj potpuno prirodno. 

2. Povećajte samopouzdanje vašem detetu, jer lep i zdrav osmeh može napraviti značajnu razliku u tome kako se osećaju o sebi.

3. Investirajte u njihovu budućnost: Myobrace je investicija u budućnost vašeg deteta. Ne samo da ispravlja zube, već pomaže vašem detetu da diše kroz nos, gutajući na pravilan način i održavajući pravilan položaj jezika.

myobrace tretman pre i posle, myobrace iskustva

MND Dental, na čelu sa Dr Natašom Mratinković, je jedna od retkih stomatoloških ordinacija u Srbiji koja koristi ovaj tretman u redovnoj praksi. Dr Nataša iza sebe ima veliki broj uspešnih Myobrace terapija, a kao glavni razlog odabira ovog tretmana navodi:

 • Myobrace tretman je neinvazivan, što znači da ne zahteva postavljanje metalnih bravica ili drugih ortodontskih aparata koji bi žuljali ili boleli.
 • Multipraktičnost: Myobrace se fokusira na korekciju niza oralnih problema, uključujući nesavršenosti u postavci zuba, nepravilan zagrižaj, disfunkcionalno gutanje, disanje i položaj jezika.
 • Podsticanje zdravih navika: Pacijenti se uče kako da pravilno dišu kroz nos, kako da gutaju bez napetosti i kako da održavaju pravilan položaj jezika. 
 • Višestepeni tretman: Myobrace tretman obično uključuje više koraka ili faza, svaka sa specifičnim uređajem ili aparatićem, za što bolje rezultate.

Cilj Myobrace tretmana je postizanje boljeg zagrižaja, ravnoteže između vilica i postavljanja zuba u optimalan položaj. Tretman takođe može poboljšati estetiku osmeha i doprineti opštem oralnom zdravlju.

I zato, ne oklevajte da svom detetu pružite najbolje i zakažite termin već danas! Dr Nataša i MND Dental će se pobrinuti za oralno zdravlje vašeg deteta.

Srodni članci

devojka pokazuje da ima fiksnu protezu na zubima
5 Stvari Koje Možete Očekivati Tokom Nošenja Fiksne Proteze
05. 02. 2024.
trudnica sedi u stomatoloskoj ordinaciji
Da li je Vađenje Zuba u Trudnoći Rizično?
02. 02. 2024.
devojka sa izrazom na licu koji pokazuje da nekom ima zadah iz usta.
Neprijatan zadah iz usta – Uzroci, simptomi i lek
22. 01. 2024.
skidanje kamenca sa zuba u ordinaciji od strane stomatologa
Skidanje kamenca sa zuba – Cena, proces i iskustva
26. 12. 2023.
krivi zubi kod dece i odraslih prikazani paralelno
7 Najčešćih Uzroka za Krive Zube kod Dece i Odraslih
18. 12. 2023.

MND Dental tim

Znamo koliko teško može biti pronaći dobrog i pouzdanog stomatologa. U našoj ordinaciji se ponosimo što pravimo prelepe i zdrave osmehe našim pacijentima.

O nama

Komentari

 1. Interesuje me da li primenjujete ovu metodu i sa decom sa smetnjama u razvoju.

  1. Poštovana,

   Moje ime je Dr Nataša Mratinković iz MND Dental ordinacije. Kod ovakvih slučajeva je potreban pregled kako bismo ustanovili da li dete može efikasno da nosi aparate.

   Kao što ste možda upoznati, Myobrace terapija osim aparata koji se nose, uključuje i razne vežbe za razvijanje mišića lica, pravilno pozicioniranje jezika i disanje na nos.

   Zbog svega toga, najbolje je dovesti dete u ordinaciju, gde na lice mesta mogu utvrditi da li će dete moći da iznese terapiju ili je kandidat za neke druge ortodontske tretmane.

   Ukoliko ste zainteresovani, pozovite na broj +381628950855 kako bih Vam dodatno sve objasnila.

   Srdačan pozdrav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *