Inman Aligner

16. 09. 2015.
3 minut(a)

Jedan od najrasprostranjenijih problema kada je kozmetička stomatologija u pitanju jeste nepravilan položaj prednjih zuba.

Mnogi pacijenti, međutim, odustaju od ideje ortodontskog tretmana (nošenja fiksne proteze), zbog dužine tretmana, cene ili nespremnosti na nošenje vidljivih bravica. U tom slučaju odlučuju se na restaurativni pristup, kao što su porcelanske ljuspice.

Međutim, postoji vrlo efikasno rešenje koje koriguje položaj sekutića i očnjaka, koje pritom lišava nepogodnosti kao što su neprestano opterećenje ili visoka cena.

Šta je Inman Aligner i kako deluje?

inman aligner
Inman Aligner

Jednostavni aparat pacijent sam stavlja i skida, pri čemu je moguće pratiti tok pomeranja zuba na pravi položaj. Inman aligner ima nikl-titanijumsku oprugu sa unutrašnje i spoljašnje strane zubnog luka koja ispravlja zube i dovodi ih u pravilan položaj za veoma kratko vreme.

Dva aligner luka se blagim silama suprotstavljaju jedan drugome i tako vode zube na željenu poziciju. Unutrašnji luk gura zube napred a spoljašnji ih vraća unutra. Ove blage sile imaju veliki domet pomeranja, zbog čega Inman Aligner brzo deluje.

Koliko traje lečenje pomoću Inman Alignera?

Nakon što se uzme anatomski otisak zuba, izrađuje se aparat po meri pacijenta. Zatim sledi 6 do 18 nedelja njegovog korišćenja, što je dovoljno za optimalne rezultate.

Za to vreme ga je potrebno nositi od 16 do 20 sati dnevno, a na svake dve nedelje ići na kontrolu kako bi se napedak pratio i kontrolisao.

Nakon terapije se savetuje retencija kako bi se osigurao dugotrajan rezultat.

Kome se savetuje upotreba Inman Alignera?

Kako je bezbedna i prijatna za zube, Inman Aligner proteza je namenjena svima onima koji žele da isprave sekutiće i očnjake sa manjom teskobom od 3,  a najviše 5,5 milimetara. Takođe je neophodno da bočni zubi, kao i oni koji se podvrgavaju tretmanu budu potpuno razvijeni i iznikli.

Ovaj aparat idealan je i kao tretman pre kozmetičkih restauracija, kao što su luminiri.

Kada se jednom postavi, Inman Aligner metoda garantuje uspeh, koji dalje zavisi od pacijenta – redovnih kontrola i higijene koja nije nimalo komplikovana.

Srodni članci

crno bela fotografija devojke sa bolnom grimasom koja ima bol u desnima naznačen crvenom bojom
7 Razloga za Bol u Desnima – Uzroci i Lečenje
14. 03. 2023.
devojčica prelepog osmeha drži u rukama myobrace aparat
Šta je Myobrace aparat za decu i kako funkcioniše?
07. 02. 2023.
strah od zubara kod dece
Strah od zubara kod dece – Kako se manifestuje i kako se prevazilazi?
28. 01. 2023.
Kako nastaje i kako se leči gangrena zuba? 
12. 01. 2023.
luminiri postavka gornje jedinice
Luminiri (No Prep Viniri) – Cena, Iskustva i Procedura
16. 12. 2022.