Gel za izbeljivanje zuba – idealan za blistav osmeh!

3 septembra, 2020
5 minut(a)

Ogroman broj proizvoda za izbeljivanje zuba govori u prilog tome da nikada nije bilo lakše doći do svetlijeg osmeha.

Pored posebnih pasti za izbeljivanje zuba, traka za izbeljivanje, specijalne vode za ispiranje usta, modernih uređaja koji koriste LED tehnologiju, postoji i veliki broj setova, kao i veliki broj različitih gelova za izbeljivanje zuba.

Lasersko izbeljivanje zuba koje možete pronaći među tretmanima koje vrši naša ordinacija

Usled ovoliko opcija, teško je odlučiti se za pravo rešenje.

Ono što bi trebalo da imate u vidu je da nisu sve opcije podjednako dobre. Zato se preporučuje detaljan pregled zuba, kod stomatologa koji će u skladu sa vašim željama i potrebama odrediti najbolji tretman za vas.   

Poslednja stvar koju želite je da potrošite novac na nešto što možda neće odgovarati vašim potrebama, ili, što je još gore, na nešto što će vam oštetiti zube.

U svakom slučaju, pored velikog izbora različitih proizvoda, gel za izbeljivanje zuba se pokazao kao sve popularnije rešenje za blistav osmeh.

Gel za izbeljivanje zuba

Postoji više vrsta gelova na tržištu 

Pored raznih pasti i tečnosti za ispiranje usta, imamo dve vrste gelova za izbeljivanje zuba. Razlika između te dve vrste je to da jedna koristi svetlo da aktivira proces beljenja zuba a druga ne.

Kada kupujete proizvod, glavne stvari na koje treba obratiti pažnju su bezbednost i efikasnost.

Čitanje recenzija, sopstveno istraživanje i razgovor sa vašim zubarom su najbolji načini da se dođe do željenih informacija.

Generalno, izbor tretmana zavisi od ličnog izbora. Mi vam preporučujemo da ne koristite tretmane koji su previse invazivni, jer može doći do neželjenih efekata kao što je preosetljivost i bol u zubima.

Izbeljivanje zuba

Treba se fokusirati na proizvođače koji su transparentni u vezi sa sastojcima koje koriste za proizvodnju gelova. Dva sastojka koja se najčešće upotrebljavaju su karbamid-peroksid i vodonik-peroksid. 

Učinkovitost gelova za izbeljivanje je rezultat moderacije

Mnogi pacijenti misle da je upotreba male količine gela u redu, ali da je mnogo bolje da se upotrebi što više gela. Nažalost, to nije tako.

To je još jedan od razloga zbog kojih je konsultovanje sa vašim stomatologom od ključnog značaja.

Preterivanje kod upotrebe gelova za izbeljivanje zuba može imati ozbiljne posledice.

Možete izgoreti desni, što nimalo nije prijatno, ali možete imati i druge probleme sa zubima.  

Gelovi za izbeljivanje zuba, ako se koriste pravilno i umereno, mogu biti veoma praktično rešenje za ljude koji često putuju ili nemaju previse slobodnog vremena za česte posete stomatologu.

Zubi pre i posle tretmana izbeljivanja

Da li ste pogodni za tretman izbeljivanja zuba gelom?

Vrlo je važno znati da nije svako pogodan za ovakvu vrstu tretmana. Za neke ljude, gel za izbeljivanje zuba može da donese više loših nego dobrih stvari.

Osobama sa aktivnim propadanjem zuba i paradontalnim problemima se tretmani za izbeljivanje zuba ne preporučuju, iz razloga što tretman može da izazove preosetlivost već osetljivih zuba, što može stvoriti jak osećaj neprijatnosti u ustima. 

Ako se odlučite za kućni tretman za beljenje zuba, važno je da detaljno pratite uputstva za korišćenje I povedete računa o bilo kakvim nuspojavama.

Beljenje zuba – Da li je to ono što želite?

I na kraju opet se postavlja pitanje: “Da li je gel za izbeljivanje zuba idealno rešenje za bilstav osmeh?

Ono što mi možemo sa sigurnošću da kažemo je da ako ste neko ko se informisao o nuspojavama I rizicima, ako ste neko ko će gel za izbeljivanje zuba koristiti umereno i odgovorno i uzeti u obzir preporuku zubara, bilo u stomatološkoj ordinaciji ili kod kuće, naš odgovor je definitivno DA.

Ukoliko želite da i vaš osmeh bude upadljiv na prvi pogled i saznate više o tome kontaktirajte nas i napravite prvi korak ka blistavom osmehu koji zaslužujete.

Srodni članci

paradentoza
Hirurško, Lasersko i Prirodno Lečenje Paradentoze
30 novembra, 2022
Samoligirajuća fiksna proteza
Koliko se nosi fiksna proteza? [Saveti + Iskustva]
29 novembra, 2022
3 Situacije Kada je Vađenje Mlečnih Zuba Neophodno
24 novembra, 2022
Hirurško vađenje umnjaka – Cena, Iskustva i Saveti
3 novembra, 2022
Bruksizam (Škripanje Zubima) – Uzroci, Simptomi i Lečenje
15 juna, 2022