Invisalign folije za ispravljanje zuba – Iskustva pacijenata

19. 03. 2024.
8 minut(a)

Invisalign folije, popularno nazvane i providne folije za ispravljanje zuba predstavljaju najmoderniji i najefikasniji ortodontski tretman.

“Svi ortodontski tretmani imaju istu svrhu – da isprave zube i zagrižaj. Međutim, Invisalign folije su ispravljanje zuba digle na potpuno drugi nivo. 

Brže su, efikasnije, diskretnije i neuporedivo lakše za nošenje od bilo kojeg drugog tretmana za ispravljanje zagrižaja i zuba.” – Dr Nataša Mratinković – Broj 1 Invisalign doktor u Srbiji.

O svemu tome svedoči više od 17 miliona zadovoljnih korisnika širom sveta, i stotine zadovoljnih korisnika u Srbiji.

Ovo su samo neki od njih:

Invisalign je za mene Diskretnost – Sonja M.

Moje ime je Sonja i ovo je moje iskustvo sa Invisalign folijama. 

Kako mi je rečeno u ordinaciji, imala sam teskobu u donjoj vilici i oba zubna luka su bila kriva – u prevodu imala sam krive zube koje je bilo potrebno ispraviti. To je u velikom meri uticalo na moje samopouzdanje.

Kada sam posetila MND Dental, Dr Nataša mi je ispričala sve pogodnosti koje Inviza pruža, kod mene nije postojala dilema. Znala sam da su Invisalign folije ono što mi treba da ispravim zube diskretno i bez ikakvih nelagodnosti koje prate fiksne proteze. 

Ove folije su maltene nevidljive, mogu ih skidati kad god hoću, izuzetno su udobne i praktične. Već posle par nedelja sam mogla da osetim da su se zubi pomerili u pravom smeru.

Na prvom pregledu posle digitalnog uzimanja otiska sam dobila plan terapije i tačan broj folija koje ću nositi i projekciju mog osmeha na kraju terapije i evo nakon 8 meseci ispalo je baš kao na projekciji.

Zahvaljujući Invisalign folijama, moj osmeh je lepši nego ikad i imam samopouzdanja da ga pokazujem svuda.

Invisalign je za mene Preciznost – Tara K.

Imala sam problem sa izgovorom određenih reči (posebno one koje su sadržale zubne suglasnike) koji je nastao zbog prevelikog razmaka između gornjih i donjih zuba. 

Ja sam Tara i moje iskustvo sa Invizom je neverovatno.

Odlaskom u MND Dental, dočekala me je Dr Nataša Mratinković koja je pažljivo saslušala moj problem. Ja ne mogu da vam opišem koliko je Dr Nataša ljubazna, posvećena i detaljna. 

Nije samo u pitanju njenih 20 godina bavljenja ovim poslom, nego i taj ljudski efekat. Ja sam se osećala potpuno bezbrižno i upijala sam svaku njenu reč. Imala je moje apsolutno poverenje.

Objasnila mi je da je bilo potrebno rešiti problem izbačenih prednjih zuba ali i postići pravilan zagrižaj. Želela sam tretman koji će ispraviti moje zube brzo i ako je moguće bez neugodnih metalnih žica i bravica.

Kao rešenje mi je predložila Invisalign folije. Moram priznati da nikada pre nisam čula za Invisalign i da sam mislila da su to neki štitnici za zube.

Međutim, kada sam videla svu tu futurističku opremu, 3D model moje vilice i simulaciju ispravljanja mojih zuba, bila sam oduševljena. Dr Nataša mi je objasnila na kojem principu radi sistem i da simulacija radi sa 99.98% tačnosti.

To je značilo da ću imati potpuno prave zube i savršen osmeh za 6 meseci. Da ne dužim puno, samo ću reći što se mene tiče, sistem je tačan 100%, a Invisalign folije su jedno čudo.

Pogledajte moj osmeh pre i nakon 6 meseci:

Invisalign je za mene Efikasnost – Aleksej N.

Za Invisalign folije sam čuo pre par godina dok sam živeo u Moskvi. Imao sam izuzetno krive zube i zbog prirode mog posla, bio mi je potreban efikasan tretman ispravljanja zuba. Upravo me je taj posao i doveo u Beograd, a tada i počinje moje iskustvo sa Invisalign tretmanom.

Pretražujući zvanični Invisalign sajt za Evropu, naišao sam na zgodnu mogućnost pretrage licenciranih doktora za pružanje Invisalign tretmana. Video sam da ih u Srbiji ima nekoliko, ali da je najbolja i najiskusnija Dr Nataša Mratinković iz MND Dental-a.

Nisam se mnogo dvoumio i zakazao sam pregled. Dr Mratinković me je ljubazno dočekala i uputila u čitav proces. 

Razlog za odabir Invisalign folija leži u tome što sam kod prethodnog stomatologa dobio predlog rešenja u vidu fiksnih proteza i periodom nošenja od 2 godine. To nije dolazilo u obzir. Bilo mi je potrebno mnogo efikasnije rešenje.

Dr Mratinković je odradila Invisalign ClinChek planiranje i program je prikazao ispravljanje mog osmeha za 10 meseci.

Već posle nedelju dana sam primetio da se zubi polako ispravljaju. Dr Mratinković je konstantno bila moja podrška tokom čitave terapije. Osim što je jako prijatna osoba, izuzetno je profesionalna i evidentno je zašto je broj 1 u Srbiji, a i šire.

Folije se u proseku nose 22h dnevno, ali olakšavajuća okolnost je što ih uvek mogu skinuti i vratiti nazad po potrebi

Najneverovatnija stvar na kraju je što, i pored toga što se nisam pridržavao preporučenog vremena nošenja, moji zubi su se ispravili za 10 meseci. E to mi reci efikasnost!

Invisalign je za nas Fleksibilnost – Đorđe, Marta i Dunja L.

Roditelji smo prekrasne devojčice koja je imala problem sa prenatrpanošču zuba i lošim zagrižajem. Ovo je naše i iskustvo naše ćerke sa Invisalign folijama.

Želeći najbolje za naše dete, odlučili smo se za Invisalign folije i Dr Natašu Mratinković. Dr Nataša je broj 1 Invisalign stručnjak u Srbiji, tako da nije bilo dileme kod koga će naša Dunja ići. 

Na samom početku, doktorka nas je detaljno uputila u slučaj i objasnila kompleksnost problema. Dunja je bila u životnom dobu kada je u vilici imala i mlečne i stalne zube. Osim toga, nije bilo mesta u vilici za očnjake.

Kroz procenjenih 10 meseci, pažljivo su ispratili smenu mlečnih zuba, proširili obe vilice i napravili prostor za pravilno pozicioniranje očnjaka i postigli savršen zagrižaj i prave zube

Sve to kroz samo 1 tretman Invisalign folijama. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez fantastične Dr Nataše Mratinković i njene stručnosti.

Tokom tretmana naša ćerkica je bila oduševljena što može skinuti folije kada god poželi. Nije morala da se ustručava sa grickalicama i slatkišima (što nije slučaj sa fiksnom protezom). Invisalign tretman omogućava neverovatnu fleksibilnost.

Međutim, benefite fleksibilnosti ovog tretmana nije osetila samo naša devojčica već i mi. Dr Mratinković nas je upoznala sa mogućnošću fleksibilnog plaćanja Invisalign tretmana na rate i to na 2, 3 ili maksimalnih 5 godina.

Ova pogonost je bila od izuzetnog značaja za naš kućni budžet i veoma smo srećno što smo našem detetu omogućili premijum tretman po prihvatljivim uslovima otplate.

Sve u svemu, naša Dunja nakon 10 meseci može da se pohvali savršenim osmehom, pravim zagrižajem i besprekornim zubima.

Invisalign je za mene Komfor – Petar S.

Nosio sam fiksne proteze više od godinu i po dana. Nisam bio zadovoljan krajnjim rezultatima i povrh svega, zubi su opet počeli da se krive. Moje ime je Petar i ovo je moje iskustvo sa folijama za ispravljanje zuba.

Bio sam očajan. Nisam želeo da opet prolazim kroz pakao sa fiksnim protezama. Osećaj metala u ustima, žuljanje, bolovi, svega mi je bilo preko glave. I stalno sam se pitao „Kako ispraviti zube bez proteze“?

Na Facebook-u sam naišao na MND Dental i njihovu reklamu za Invisalign folije. Na prvu sam bio skeptičan, jer mi je bilo nerealno da neka tamo prozirna stvarčica može da ispravlja zube.

Međutim, video sam veliki broj zadovoljnih korisnika, čak su i neke poznate ličnosti koristile taj tretman. Dodatno sam istraživao i saznao, za mene, nekoliko jako bitnih stvari.

Pre svega, folije su efikasnije od fiksnih proteza. Čak ih i mnogi nose nakon neuspelog tretmana protezama, što je slučaj i kod mene. 

Druga stvar je mogućnost da se skidaju po želji, pa tako ne moram da pazim šta jedem, jer se ništa neće zaglavljivati na “bravicama”.

I treća i meni najbitnija stvar je komfor pri nošenju. Čitajući utiske onih koji su nosil Invisalign folije, svi tvrde isto – da jedva osećaju da imaju bilo šta na zubima i da su neverovatno udobne.

To je bio presudan faktor zbog kojeg sam zakazao termin u MND Dental-u. Posle toga, sve je bilo jednostavno i lako. 

Snimanje, priprema, Invisalign planiranje i projekcija krajnjeg osmeha, sve je profesionalno i na ultra visokom nivou. Stvarno se osećaš kao da je sve podređeno tebi.

Nije ni čudo što je Dr Nataša označena kao broj 1 Invisalign provajder u Srbiji. Prosto se od prvog trenutka vidi njena stručnost i ogromno znanje iz stomatologije i ortodoncije.

Sve u svemu, moje dosadašnje iskustvo sa Invisalign folijama je fantastično. Nosim ih već 4 meseca i rezultati su i te kako vidljivi.

Da li i vi želite Invisalign?

U svakom trenutku možete saznati više o ovom tretmanu na našoj specijalizovanoj stranici ili odraditi test kako biste utvrdili da li ste kandidat za Invisalign folije.

Ukoliko ste odlučni da želite ovaj tretman, onda nas kontaktirajte i zakažite vaš termin. Vaš novi osmeh vas čeka. Načinite prvi korak do njega.

Srodni članci

Kako ispraviti zube bez fiksne proteze?
18. 03. 2024.
Vodič za roditelje: 5 BITNIH razloga zašto treba ispravljati krive mlečne zube
17. 03. 2024.
Da li tinejdžeri mogu ispraviti zube bez proteze?
15. 03. 2024.
Mogu li se ispraviti zubi nakon 27. godine i kako?
15. 03. 2024.
Ko je Slaven Došlo i kako je došao do “voditeljskog” osmeha?
01. 03. 2024.

MND Dental tim

Znamo koliko teško može biti pronaći dobrog i pouzdanog stomatologa. U našoj ordinaciji se ponosimo što pravimo prelepe i zdrave osmehe našim pacijentima.

O nama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *