❄️🎄⛄🎅🏼 U toku je novogodišnji popust od 20% na Invisalign tretman ❄️🎄⛄🎅🏼

02

Dan

00

Sat

06

Minut

Invisalign® - Rešava ove probleme

Obrnuti preklop
Otvoren zagrižaj
Preterano zbijeni zubi
Prostor između zuba
Ukršten zagrižaj
Dubok zagrižaj

Fiksna ili Invisalign?

Odlike Proteza

 • Nepredvidivi rezultati i period lečenja
 • Metalne žice i bravice su veoma upadljive
 • Proteze često izazivaju bol i stvaraju ranice
 • Otežano održavanje oralne higijene. Fiksna proteza često dovodi do karijesa i lečenja zuba nakon završetka tretmana

Odlike Alajnera

 • Imate uvid u krajnji rezultat i trajanje pre početka tretmana
 • Folije su skoro providne i jedva primetne
 • SmartTrack materijal je udoban i ne povređuje usnu šupljinu
 • Uz "Invizu" ne morate menjati navike u ishrani. Oralna higijena je olakšana jer folije možete skinuti kad god poželite

Ajd da vidimo ko može da pogodi kada nosim, a kada nemam Invisalign?

U pripremama sam nove predstave, ali sam uz Invisalign u pripremama i za savršen osmeh. Ne vidi se i potpuno sam slobodan da prosto skinem folije kada god poželim. Svako dobro 🌞👍🤟

 

– Slaven Došlo

slaven došlo glumac

Kako do invize u tri koraka?

1. Korak

Proverite da li ste kandidat za Invisalign tretman

Otkrijte da li je Inviza pravi izbor za vas tako što ćete odraditi Invisalign test ili nas pozvati. Naše osoblje će uvek rado odgovoriti na sva vaša pitanja o ovom tretmanu i pomoći vam da dobijete željene odgovore.

Uradi Invisalign Test
1
2. Korak

Konsultacije sa specijalistom ortodoncije

Nakon što je test procene potvrdio da ste kandidat za Invisalign tretman, slede konsultacije sa ortodontskim stručnjakom.

Ortodont će vam detaljnije objasniti postupak Invisalign tretmana, očekivane rezultate, trajanje tretmana i cenu.

2
3. Korak

Početak tretmana i transformacije vašeg osmeha

Uz pomoć vrhunske tehnologije, ortodont će vam izraditi personalizirane setove Invisalign folija koje ćete nositi u skladu sa upustvima.

Tokom vremena, vaši zubi će se postepeno pomerati prema željenom položaju sve dok ne postignete savršen osmeh.

3

Rezultati lečenja

Širenje vilice i ispravljanje zuba folijama

Tretman: Pacijent nije želeo fiksne proteze, već se odlučio za diskretne Invisalign folije. Pacijent je bio u životnom dobu kada su u vilici prisutni i mlečni i stalni zubi. Ispratili smo smenu zuba, proširili obe vilice i napravili prostor za smeštanje očnjaka. Nakon 10 meseci, ispravljeni su svi zubi i postignut je pravilan zagrižaj.

Ispravljanje oba zubna luka

Tretman: Bila je potrebna korekcija u oba luka kako bi rešili teskobu koja je nastala u donjoj vilici. Folije su nošene 8 meseci i svi zubi su ispravljeni.

Postizanje pravilnog zagrižaja

Tretman: Proširili smo gornju i donju vilicu da bi pravilno postavili prednje zube i postigli dobar zagrižaj. Prednji zubi su bili veoma izbačeni i postojao je veliki prostor između gornjih i donjih zuba koji je smetao pacijentkinji pri izgovoru. Nakon 6 meseci nošenja Invisalign folija, postignut je pravilan zagrižaj i prednji zubi su ispravljeni.

Korekcija zubnog niza i zubnog luka

Tretman: Prednji gornji zubi su bili izbačeni i u nepravilnom položaju. U donjoj vilici je očnjak bio van zubnog niza i generalno obe vilice su bile veoma uske što je rezultovalo manjkom mesta za sve zube. Posle 10 meseci, sve nepravilnosti su uklonjene i pacijent sada ima savršen raspored zuba i osmeh.

Problem otvorenog zagrižaja

Tretman: Pacijent je imao otvoreni zagrižaj i vilice nisu lepo nalegle jedna na drugu. Počeli smo sa terapijom Invisalign folija kako bi pacijent dobio adekvatan zagrižaj. Nakon 5 meseci, rezultati su više nego očigledni. Ostalo je još malo do kraja terapije, ali trenutno stanje prati ono koje je ClinCheck predvideo.

Rešavanje ukrštenog zagrižaja

Tretman: Primili smo pacijenta koji je imao ukršteni zagrižaj, pa je tako osim zuba bilo potrebno ispraviti i položaj obe vilice. Trenutno je pacijent u 4. mesecu Inviza terapije sa izuzetnim rezultatima. Još samo malo i stižemo do potpuno zdravog i pravog osmeha.

Rešavanje kompleksnog problema

Tretman: Pacijent nam je došao sa izuzetno komplikovanim slučajem ukrštanja zuba obe vilice. Bilo je potrebno pristupiti veoma pažljivo i doći do najboljeg mogućeg Invisalign plana terapije za ovakav problem. Nakon četvrtine planiranog vremena terapije, gornja vilica je došla u pravilan položaj. Čeka nas još posla u narednom periodu, ali ne sumnjamo u uspešnost tretmana.

Teskoba zuba

Tretman: Nakon 5 meseci, teskoba zuba i veoma loš zagrižaj, kao glavni inicijalni problemi, su delimično ispravljeni. Ovaj kompleksni slučaj ide po planu. Kroz par meseci ćemo biti bliži krajnjem cilju.

Cene Invisalign® folija

Trajanje terapije zavisi od odabranog paketa i složenosti kliničkog slučaja. Svaki paket obuhvata određen broj folija potrebnih za ispravljanje zuba, a cena se određuje jednom i ne menja se kada krene terapija.

Paket "Ekspres"

 • Broj folijado 14
 • SloženostManja
 • Trajanje3 meseca

Paket "Lite"

 • Broj folijado 42
 • SloženostSrednja
 • Trajanje3-6 meseci

Paket "Comprehensive"

 • Broj folijaNeograničeno
 • SloženostVelika
 • Trajanjepreko 6 meseci
Cena pregleda

Specijalistički pregled
3000 rsd

Invisalign ClinCheck® planiranje
60.000 rsd

ClinCheck uključuje

Dr Nataša Mratinković i Inviza

Spec. Ortodoncije i vlasnica MND Dental ordinacije
 • TOP 3 Invisalign stručnjaka u Srbiji
 • 20+ godina iskustva

Dr Nataša Mratinković je specijalista iz oblasti ortopedije, a pri otvaranju svoje ordinacije fokusirala se na estetsku stomatologiju. Ona je sertifikovani Invisalign provajder i pionir u pružanju Invisalign terapije u Srbiji.

Takođe je prva u Srbiji koja je uvela Itero intraoralni skener - aparat za 3D skeniranje zuba, neophodan u postavljanju i planiranju adekvatne Invisalign terapije.

Investirajte u Vaš osmeh, platite na rate!

Invisalign folije možete plaćati na rate. Naša ordinacija u saradnji sa Raiffeisen bankom omogućava odloženo plaćanje za Invisalign tretman i to na 2, 3 ili čak 5 godina!

Nije potrebno prebacivanje računa, niti bilo kakvih drugih klauzula. Iskoristite specijalnu pogodnost plaćanja na rate i investirajte u Vaš osmeh.

Najčešća pitanja u vezi Invisaling tretmana

U nastavku možete naći listu najčešćih pitanja koja se tiču Invisalign folija i samog tretmana.

Šta je Invisalign?

Invisalign tretman je proces nošenja serije prozirnih, fleksibilnih folija (alajnera) koji postepeno ispravljaju vaše zube. Nema bravica i žica i nema ograničenja koja dolaze sa fiksnim protezama.

Invisalign alajneri su napravljeni od fleksibilne plastike — konkretno, patentiranog termoplastičnog materijala pod nazivom SmartTrack napravljenog ekskluzivno za Invisalign tretman. Uz sve to, folije se vrlo lako mogu skinuti i vratiti nazad na zube davajući vam svu slobodu u nošenju.

Za koga je Invisalign tretman?

Invisalign tretman može biti odlično rešenje i za odrasle i za tinejdžere koji traže praktično nevidljiv metod za poboljšanje svog osmeha. Inovacije i tehnološki napredak Invisalign alajnera omogućavaju rešavanje skoro svih uobičajenih problema sa ispravljanjem zuba i zagrižajem, od jednostavnih do složenih — sve to bez uticaja na vaš stil života.

Odradite test procene kako biste utvrdili da li je Invisalign za vas.

Koji je proces tretmana i koliko dugo se nose folije?

Invisalign tretman počinje konsultacijom sa licenciranim Invisalign stomatologom. Vaš doktor će proceniti vaš osmeh, a zatim izraditi precizan, prilagođen digitalni plan terapije koji prikazuje transformaciju vašeg osmeha korak po korak. Ukoliko odobrite plan, biće napravljeni vaši jedinstveni alajneri.

Nosićete svaki set folija 20 do 22 sata dnevno, stavljajući novi set folija svakih 7 do 14 dana, prema uputstvima vašeg stomatologa. Svaki set alajnera će nežno i postepeno pomerati vaše zube na svoje mesto, u skladu sa vašim planom lečenja, sve dok ne dođete do svog prelepog novog osmeha.

Koja je cena Invisalign folija?

Prosečna cena invisalign folija u Srbiji se kreće od 1500€, za express terapiju, do 5000€ za full comprehensive. Cena zavisi od težine do slučaja i samo na pregledu je moguće dobiti tačan odgovor za vaš slučaj.

Zašto baš da odaberem Invisalign folije, a ne neke "jeftinije"?

Invisalign ima brojne prednosti u odnosu na jeftine kopije koje su prisutne na našem tržištu. Prva prednost jeste klinički dokazana efikasnost. Invisalign je prošao rigorozna testiranja pre puštanja u promet, što se vidi po desetinama miliona zadovoljnih pacijenata.

Druga prednost se odnosi na udobnost. Za razliku od od drugih folija koje su izrađene od tvrde i neudobne plastike, Invisalign je izrađen od specijalne vrste termoplastičnog materijala koji garantuje komfor pri nošenju.

Invisalign nisu samo folije, već je to čitav proces koji se bazira na najnovijoj tehnologiji. Naša oprema nam uz pomoć 3D mapiranja i skeniranja omogućava da predvidimo milimetarsko pomeranje zuba sa tačnošću od 95%. To nije slučaj sa „jeftinim“ verzijama.

Da li će drugi moći da vide da nosim folije?

Invisalign alajneri su praktično nevidljivi. Drugi možda neće ni primetiti da ih nosite, što Invisalign tretman čini savršeno usklađenim sa vašim životnim stilom.

Da li mogu skinuti Invisalign folije kad god poželim?

Da! Invisalign folije možete skinuti kad god poželite iz bilo kog razloga. Bitno je samo da ispoštujete vremensku normu nošenja koja iznosi od 20 do 22 sata dnevno.

Da li ima nekih ograničenja što se tiče jela i pića dok traje tretman?

Za razliku od fiksnih proteza sa kojim morate paziti šta jedete, sa Invisalign folijama niste limitirani na izbor jela već možete jesti šta god poželite. Kad god vam se nešto jede, samo skinete folije i nakon jela ih vratite nazad.

Jedino što je preporučljivo da se izbegava jeste konzumacija cigareta jer može da zaprlja i oboji folije.

Da li se po završetku Invisalign tretmana nose ritejner folije?

Većina stomatologa preporučuje da svako ko je završio ortodontski tretman, bilo sa aparatićima ili Invisalign folijama, koristi ritejner folije (Vivera ritejnere) kako bi sprečio da se zubi ponovo vrate na prvobitno iskrivljeno stanje. Svaki slučaj je drugačiji, pa pitajte svog doktora da li su vam potrebni ritejneri.