7 ključnih razlika između Invisalign i ostalih jeftinih folija

08. 09. 2023.
7 minut(a)

Kada želite da rešite svoj problem nepravilnog rasporeda zuba, a ne želite tradicionalne fiksne proteze, preostaje vam jedan moderan način da ispravite svoje zube, a to su folije.

Na tržištu možete pronaći mnoge folije za ispravljanje zuba koje obećavaju sjajan osmeh, ali nijedne od njih se ne mogu porediti sa Invisalign folijama koje su dokazano pomogle velikom broju ljudi širom sveta.

Pre nego što donesete konačnu odluku o tome da li ćete izabrati neku jeftiniju verziju folija za ispravljanje zuba ili Invisalign, uzimite u obzir sve prednosti i mane ovih opcija.

U nastavku saznajte koje su to najbitnije razlike svih folija za ispravljanje zuba na tržištu i kako da izaberete najefikasniju za svoj budući savršen osmeh.

Priprema i proces

Kada se odlučite za Invisalign, dobijate sveobuhvatan tretman koji uključuje sve potrebne alajnere i držače, ali i važno – sve neophodne stomatološke procedure koje će sprovesti vaš stručnjak za oralno zdravlje. 

To znači da ćete imati potpunu podršku svog stomatologa tokom čitavog procesa.

Ovaj visokotehnološki pristup omogućava ortodontima da kreiraju individualan plan tretmana, korak po korak. 

providne proteze za zube

Sa druge strane, jeftinije folije često ne prate isti rigorozni proces. Umesto toga, one najčešće nude generičke tretmane koji ne uzimaju u obzir jedinstvene potrebe svakog pacijenta. 

Troškovi dodatnih procedura, prilagođenih alajnera za usavršavanje i stručnog nadzora od strane licenciranog ortodonta nisu uključeni u tu cenu. 

Ovo može brzo dodati znatne dodatne troškove i može izazvati komplikacije, posebno ako je tretmanu potrebno više od šest nedelja za potpuno ispravljanje problema sa zubima. 

Dakle, dok se čini da su jeftinije alternative privlačne na prvi pogled, važno je razmotriti ukupne troškove i kvalitet koji dobijate tokom celog procesa kako biste doneli najbolju odluku o ispravljanju vašeg osmeha.

Kvalitet materijala od kojeg se prave

Jedna od ključnih razlika između Invisalign-a i jeftinijih alternativa leži u kvalitetu materijala od kojih su izrađeni ovi prozirni alajneri. 

Invisalign se ponosi visokokvalitetnim materijalima koji čine osnovu njihovih folija, uključujući SmartTrack tehnologiju. To podrazumeva da su one posebno dizajnirane da budu izuzetno izdržljive, fleksibilne i dugotrajne. 

Štaviše, svaki pojedinačni alajner se izrađuje od strane licenciranog stomatologa kako bi se savršeno prilagodio vašim zubima, obezbeđujući udobnost i efikasnost tretmana.

providne proteze za zube

Invisalign providne folije takođe koriste ekskluzivne tehnologije poput Invisalign SmartForce dodataka i iTero skeniranja, koje su patentirane i namenjene upravo za ovaj tretman. 

Ovi materijali nisu dostupni nigde drugde i mogu ih koristiti samo licencirani stomatolozi u kliničkim uslovima kako bi pružili pacijentima najbolje rezultate.

Nasuprot tome, jeftinije proteze često ne mogu se pohvaliti istim nivoom kvaliteta. One koriste osnovne, generičke plastične materijale koji nisu tako izdržljivi ili fleksibilni kao SmartTrack materijali. 

Kako biste bili sigurni u kvalitet i efikasnost vašeg tretmana, preporučuje se da izbegavate sva mesta koja nude „uradi sam“ providne proteze i tvrde da koriste Invisalign tehnologiju, jer to može dovesti do nepouzdanih rezultata i potencijalnih problema sa oralnim zdravljem. 

Udobnost pri nošenju

Razlika u udobnosti između Invisalign folija i jeftinijih alternativa postaje jasna kada pogledamo način na koji su ovi tretmani prilagođeni individualnim potrebama pacijenata. 

Invisalign se ponosi svojim pristupom personalizaciji, gde se svaka folija izrađuje specifično za svakog pacijenta. Ova pažljiva izrada čini da nošenje folija bude izuzetno udobno, jer se one savršeno prilagođavaju zubima.

Sa druge strane, jeftinije folije za ispravljanje zuba su često usmerene na blage do umerene slučajeve i ne pružaju isti nivo prilagođenosti. 

Pored toga, prilikom postavljanja ovih folija se često ne koriste dodaci koji poboljšavaju prianjanje folija, što omogućava Invisalign folijama da daju bolje rezultate, čak i za složene slučajeve ispravljanja zuba.

Trajanje tretmana 

Razlika u trajanju tretmana između Invisalign folija i jeftinijih alternativa postaje još očiglednija kada analiziramo stvarne rezultate. 

koliko dugo se nose providne proteze

Dok neki proizvođači folija za poravnanje zuba možda obećavaju rezultate u roku od samo 6 meseci, važno je shvatiti da ovo ne važi za sve slučajeve. 

U stvarnosti, većina tih brzih tretmana funkcioniše efikasno samo za blage i umerene probleme sa položajem zuba, dok će ozbiljniji slučajevi zahtevati više vremena za postizanje željenih rezultata.

Ono što čini razliku je individualna priroda svakog ortodontskog problema, i to je ono gde Invisalign dolazi u igru. 

Invisalign tretman pruža planirani korak-po-korak pristup ispravljanju zuba, a rezultati mogu biti postignuti i za samo 6 meseci, čak i za složenije slučajeve

Osim brzine, Invisalign dolazi sa brojnim drugim prednostima, uključujući patentiranu tehnologiju i personalizovane proteze koje su prilagođene vašim potrebama.

Profesionalni pristup i redovne kontrole

Razlika u profesionalnom pristupu i redovnim kontrolama između Invisalign tretmana i jeftinijih alternativa je ključna komponenta koja utiče na kvalitet i uspešnost tretmana. 

Invisalign se izdvaja po svojoj posvećenosti pružanju najboljeg mogućeg iskustva pacijentima. 

invisalign providne folije za zube

Kada se odlučite za ovaj tretman, možete biti sigurni da ćete sarađivati sa najuspešnijim ortodontima, koji sam tretman tretiraju kao projekat sa ciljem da ostvarite osmeh koji ste oduvek želeli. 

Kontrole su redovne i precizne, a svaki korak je praćen 3D snimcima i preciznim milimetarskim pomeranjem. Ovakav pristup omogućava pacijentima da imaju jasnu sliku o tome kako će izgledati njihov osmeh na kraju tretmana.

Sa druge strane, jeftinije alternative često ne prate isti nivo profesionalizma i kontrole. Nema garancije za uspeh tretmana, a kontrole nisu ni redovne ni precizne. 

Pacijenti se suočavaju s neizvesnošću u vezi sa ishodom tretmana, jer se ne pruža isti nivo nadzora i praćenja. 

Dakle, tretmani poput Invisalign-a prate ortodonti s licencom, koji su tu da vas vode kroz proces i rešavaju sve potencijalne probleme koji se mogu pojaviti. 

Ovaj direktni nadzor osigurava da tretman napreduje kako treba i da su postignuti željeni rezultati. U suprotnom, pacijenti koji se odluče za jeftinije alternative mogu se suočiti sa poteškoćama u praćenju i rešavanju problema bez prisustva stručnjaka. 

Fleksibilnost terapije

Jedna od izvanrednih karakteristika Invisalign-a je sposobnost pacijenata da budu potpuno fleksibilni tokom tretmana. 

Naime, pacijenti imaju mogućnost da promene grad ili državu tokom nošenja Invisalign folija bez ikakvih problema. Ova praktičnost otvara vrata pacijentima koji putuju ili se sele, omogućavajući im da nastave terapiju bez prekida.

providne folije za zube

Ako se pacijent preseli u drugi grad ili državu tokom terapije, sve što treba da uradi je da se obrati licenciranom Invisalign ortodontu u novoj lokaciji. 

Karton sa svim informacijama o tretmanu i progresu pacijenta može se preneti u novu kancelariju. Na taj način, terapija se može nastaviti sa istim nivoom preciznosti i kvaliteta, bez obzira na promenu lokacije.

Više od 15 miliona zadovoljnih osmeha širom sveta

Ovaj impresivan broj ne može se zanemariti kada razmatramo razliku između Invisalign tretmana i jeftinijih alternativa. 

Invisalign je brend koji je stekao globalno priznanje i poverenje pacijenata širom planete. 

Taj broj zadovoljnih osmeha predstavlja ne samo kvantitet, već i sjajne rezultate koje je ovaj inovativni tretman postigao.

Svaki od tih 15 miliona osmeha predstavlja jedinstvenu priču o transformaciji i samopouzdanju. 

zdarv i pravilan osmeh

Sve ovo govori da je Invisalign postao sinonim za efikasno i precizno ispravljanje zuba uz minimalne nelagodnosti i vidljivosti. Njegova reputacija se gradi na uspehu pacijenata i stručnosti ortodonta širom sveta.

Za kraj: Šta odabrati?

Kada je u pitanju odabir između Invisalign tretmana i jeftinijih alternativa, važno je uzeti u obzir vaše individualne potrebe, ciljeve i finansijske mogućnosti. 

Invisalign se ističe kao visokokvalitetna opcija koja nudi brojne prednosti, uključujući personalizaciju, preciznost, profesionalni nadzor i dokazane rezultate. 

Ako želite brz, efikasan i neprimetan tretman koji je podržan profesionalnom negom, Invisalign može biti idealan izbor za vas.

Na tabeli ispod možete lepo sve sagledati kao celinu kako biste sami došli do zaključka šta je najbolje odabrati.

tabelarni prikaz koji uporedjuje invisalign folije sa drugim folijma i fiksnim protezama

Takođe, još jedna prednost Invisalign folija za ispravljanje zuba je ta što možete uraditi test samoprocene, odnosno test koji pokazuje da li ste vi kandidat za ovaj način ispravljanja zuba. 

Ukoliko imate još nekih dodatnih pitanja ili nedoumica, ili mislite da je baš vama potrebna ova inovativna i efikasna terapija, MND Dental ima najbolje rešenje za vas.

Naš tim licenciranih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom će se pobrinuti da dobijete Holivudski osmeh uz ​​Invisalign tehnologiju.

Zato ne oklevajte da nas kontaktirate i zakažete termin ili konsultacije.

Srodni članci

Invisalign folije za ispravljanje zuba – Iskustva pacijenata
19. 03. 2024.
Kako ispraviti zube bez fiksne proteze?
18. 03. 2024.
Vodič za roditelje: 5 BITNIH razloga zašto treba ispravljati krive mlečne zube
17. 03. 2024.
Da li tinejdžeri mogu ispraviti zube bez proteze?
15. 03. 2024.
Mogu li se ispraviti zubi nakon 27. godine i kako?
15. 03. 2024.

MND Dental tim

Znamo koliko teško može biti pronaći dobrog i pouzdanog stomatologa. U našoj ordinaciji se ponosimo što pravimo prelepe i zdrave osmehe našim pacijentima.

O nama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *