Ispravljanje zube Myobrace protezama - Hollywood Smile

Zašto Myobrace?

Myobrace terapija je jednostavna i efektna. Ne zahteva nošenje bravica ili nekomfornih dentalnih aparata 24h dnevno. Nošenjem Myobrace System-a sat-dva u toku dana, i tokom noći, dok pacijent spava, u kombinaciji sa svakodnevnim vežbama, u najvećem broju slučajeva – to je sve što je potrebno da bi zubi bili ispravljeni na prirodan način.

 

 

Bravice i dalje imaju najviše uspeha u ispravljanju zuba, ali one ne rešavaju uzrok njihove zbijenosti. Većina ortodontskih problema, naročito teskoba zuba i nerazvijenost donje vilice, uzrokovani su lošim navikama, kao što su disanje na usta i tiskanje jezika. Ako se ove navike ne isprave, povećava se vreme nošenja ritejnera posle terapije bravicama.

Kako Myobrace ispravlja zube na prirodan način?

Myobrace System bez bravica ispravlja zube i vilice. Terapija je zasnovana na tehnici miofunkcionalnih aparata koji imaju za cilj da poprave loše oralne navike, (poznate kao miofunkcionalne navike) budući da je to stvarni uzročnik zbijenih zuba. One svojim laganim, ali konstantnim silama utiču na raspored zuba.

Ortodonti i stomatolozi širom sveta, već više od 50 godina praktikuju miofunkcionalne aparate. Zovemo ih pokretnim, jer se nose samo 1-2 sata danju, kao i noću, dok pacijent spava. Tokom dana se Myobrace aparat kombinuje sa vežbama (da bi poboljšao disanje, funkciju mišića i položaja jezika), a to za rezultat ima ispravljanje zuba i aktivniju ulogu vodećih mišića lica, što, opet, dovodi do zdravijeg osmeha.

O Myobrace sistemu

Myobrace system je zasnovan na iskustvu od preko 20 godina rešavanja ortodontskih problema bez potrebe za fiksnim aparatima. Deluje dvojako: kao sistem koji ispravlja loše navike koje su dovele do lošeg dentalnog razvoja, a istovremeno blagim silama utiče da se zubi poređaju u pravilan niz i njihov prirodan položaj. Ovaj sistem koriste ortodonti i stomatolozi u više od 100 zemalja širom sveta. Myobrace terapija ne uključuje korišćenje fiksnih, odnosno kompleksnih nekomfornih aparata koji se nose 24h dnevno sedam dana u nedelji. Nošenje Myobrace aparata samo 1-2 sata svakodnevno, kao i noću, u kombinaciji sa vežbama (Myobrace activites) – to je sve što se zahteva tokom tretmana.

Ovi aparati su dizajnirani tako da se nose određenim redom kako bi trenirali poziciju jezika i oralne muskulature, a onda će te lagane sile mišića poređati zube u niz. U malom broju slučajeva eventualno su potrebne bravice da bi se obezbedio savršeno poređan zubni niz. Myobrace sistem se razlikuje od ostalih ortodontskih terapija jer nema za cilj samo ispravljanje, već i otklanjanje uzroka koji je doveo do zbijenosti zuba i nerazvijenosti vilice. Ovaj način terapije je idealan za pacijente tokom rasta i razvoja, u uzrastu od 6 do 10 godina. Efekti tretmana u drugim godištima su takođe dobri, ali je potrebno mnogo više vremena i teže se ispravljaju navike, posebno kod starijih pacijenata.

Myobrace terapijom dobijamo sledeće rezultate:

  • Pravilno disanje na nos i spojene usne u stanju mirovanja
  • Pravilna pozicija jezika
  • Neaktivnost mišića usana prilikom gutanja
  • Dobar razvoj lica
  • Ispravljanje zuba bez bravica, ritejnera ili ekstrakcije

Prednosti u odnosu na tradicionalne metode

BRAVICE MYOBRACE
 Ispravlja zube
 Bez bravica
 Bez stalnih ritejnera
 Može da se skine, prijatan za nošenje
 Nosi se 1-2 sata dnevno i tokom noći
 Ispravlja uzrok zbijenih zuba
 Smanjuje mogućnost oštećenja gleđi i korena zuba
 Lako se održava oralna higijena
 Udobnije za nošenje u odnosu na bravice