Implanti – Saveti za postavljanje – Hollywood Smile

Opšta pripremaimplant-bridge-and-crowns

 

Neophodno je pre implantacije dobro pripremiti usnu duplju kroz optimalnu higijenu i ako je moguće, opšta preporuka je da se prekine sa pušenjem makar na određeni vremenski period. Upala desni kao i dijabetes se moraju aktivno lečiti. Ceo proces lečenje karijesa mora biti završeno do otpočinjanja procesa ugradnje implanta. Ako se kojim slučajem utvrdi nedovoljni volumen vilične kosti, potrebno je uraditi hiruške intervencije nadoknade kosti.

Nadogradnja kostiju koji zahtevaju implanti

Sam postupak se naziva augmentacija. Procedura se sastoji od transplantacije sopstvene kosti ili materijala koji zamenjuje kost.  Nekada se kombinuju obe tehnike, kako bi se dobili potrebnu deblju kosti za ugradnju implanta.

Implanti – postupak implantacije

Priprema za zahvat

Pre ugradnje implanta, bitno je da su zubi i usna duplja potpuno zdravi a to znači da su svi karijesi sanirani i da su zubi očišćeni od konkremenata a desni mirne i bez upale.

Kako se ugrađuju implanti – Implantacijaimplant

 

Kratkom hiruškom intervencijom koja je potpuno bezbolna, stomatolog postavlja implant u kost i od tog momenta počinje srastanje implanta i okolne kosti. U istoj poseti na implant se može postaviti privremena kruna.

Zarastanje kosti

Prosečno vreme zarastanja kreće se od 3 pa do 6 meseci. Implanti zarastaju nevidljivo za pacijenta, odnosno ispod sluzokože desni i potom se radi druga intervencija oslobađanja implanta i spajanje sa trajnom zubnom nadoknadom. Dalji tretman podrazumeva otvaranje implanta, postavljanje suprastrukture i uzimanja otiska, radi izrade definitivne krunice ili mosta.