Implanti i održavanje – Hollywood Smile

Naknadni tretmani održavanja koje zahtevaju implanti8839_01_with path

U periodu nakon neposrede ugradnje, implanti su rizično mesto i ne treba ih opterećivati. Posle postavke implanta trebalo bi koristiti mekanu četkicu naročito u okolini šava. Preostali deo zubnog niza je potrebno nastaviti sa detaljnom i redovnom procedurom čišćenja. Ključnu ulogu u prvim časovima nakon ugradnje igra profilaksa infekcije. Kao dodatne mere opreza možemo korititi antiseptičke rastvore za ispiranja usne duplje.

Implanti zahtevaju redovnu kontrolu

Implanti se moraju redovno kontrolisati u ordinaciji kod stomatologa i eliminisati svaki nagoveštaj zapaljenjskih procesa. Pravovremeno otkriveni potencijalni procesi zapaljenja su deo uspešnog tretmana i doprinose lakšem lečenju. Zapušteno stanje koje izazovu implanti dovode do razgradnje viličnih kostiju i do gubitka celokupne nadogradnje. Kontrole bi trebalo sprovoditi na svakih 3 do 6 meseci i pored redovne i kvalitne oralne higijene. Preporučljivo je i čišćenje uz pomoć posebnog konca za čišćenje implanata.

Kada se gube implanti?implanti2

Rizičan period je neposredno nakon ugradnje, kada implanti nisu zarasli za kost vilice. Često su udruženi sa lošom i nedovoljnom oralnom higijenom, a neretko su uslovi za gubitak individualni faktori.

Naš stručni tim će vam objasniti ceo proces ugradnje implanata i svojim savetima edukovati o načinima i metodama za postizanje najoptimalnijih rezultata.