Napravite sveže sokove i poboljšajte ih, koristeći ovih 5 saveta:
- Dodajte više zelenog lisnatog povrća – kupus, blitvu, spanać i sl. Ono pomaže da imate snažne kosti i zube jer sadrže visok nivo kalcijuma, magnezijuma i fosfora. Takođe, lisnato povrće neće podići nivo šećera u krvi kao voće i neke druge vrste povrća.
- Voće koristite u pažljivim količinama i neka obavezno bude zrelo. Nezrelo voće ima više kiseline u sebi, i to može da ošteti gleđ zuba.
- Dodajte kafenu kašičicu kokosovog ulja! Pored mnogih drugih neverovatnih svojstava, ono sadrži i antibakterijska, koja su veoma dobra za zube.
- Dodajte sok od brusnice! Pored brojnih vitamina i hranjljivih sastojaka, sveža brusnica je od materijala srednjih napona koje ne dopuštaju bakterijama-izazivačima karijesa da se lepe za vaše zube.
- Izbegavajte visoko pigmentisanu hranu! Voće i povrće sa jakim pigmentom, recimo kupine i cvekla, mogu privremeno da vam oboje zube.
