Estetska stomatologija – Hollywood Smile

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija se bavi izgledom i poboljšanjem zuba i osmeha. Na ovom polju, naglasak je na umetnosti stomatologije, ne samo na nauci. Ako površno posmatrate, beljenje ili čak i kreiranje čitavog zuba se ne čini kao nešto komplikovano. Međutim, estetska stomatologija zahteva oštro oko, odlično poznavanje dentalne anatomije, i znanje o dentalnim materijalima koji se koriste za ove svrhe. S obzirom na to da govorimo o najličnijem delu lica, a odlučili ste se za korak kojim ćete poboljšati svoj osmeh i zube, vrlo je važno da odaberete pravu osobu koja svoja znanja i iskustva iz oblasti stomatologije drži u istoj ravni sa izrazitim osećajem za estetiku. Potrebno je mnogo godina iskustva i studioznog rada da se sve estetske procedure izvedu po najvišim standardima.

Od suptilnih promena do velikih popravki, vaš doktor je tu da ostvari vaše želje. Postoji puno tehnika i opcija kojima se mogu tretirati zubi koji su okrnjeni, potamneli, loše srasli ili jednostavno nedostaju. Vaš stomatolog može promeniti oblik vašeg zuba, zatvoriti šupljine ili ukloniti razmake, zameniti istrošene, produžiti kratke ili smanjiti dužinu zuba. Uobičajene procedure uključuju beljenje, kompozitno vezivanje, krunice, venire, oblikovanje i konturing.

Ova poboljšanja ne moraju uvek biti samo estetske prirode. Mnogi od ovih tretmana mogu uticati na rešavanje oralnih problema, kao što je zagrižaj ili izgovor.